fredag, juli 04, 2008

Jag stannar utanför

Snart drar politikerveckan i Almedalen, Gotland, igång. Och då finns det några som har väldigt bra koll på vad som händer överallt.

Förmodligen kommer frågan om det så kallade utanförskapet upp när moderaterna har sin dag. Men dit hör inte vårdnadsbidraget. För på min skriftliga fråga om regeringen tänker räkna in de som har vårdnadsbidrag i utanförskapet har finansminister Anders Borg svarat bland annat så här: ”Vårdnadsbidraget möjliggör för de småbarnsföräldrar som under en begränsad period av livet, helt eller delvis, vill göra ett avbrott i yrkeslivet för att spendera mer tid med sina barn. Denna möjlighet är tidsbegränsad, frivillig och koncentrerad till barnens första levnadsår och skiljer sig således i dessa avseenden från de andra sociala ersättningssystem som regeringen diskuterat i samband med utanförskapet. Regeringens avsikt är således inte att de personer som utnyttjar vårdnadsbidraget ska betecknas som en del av utanförskapet”.
Men om man är sjuk, arbetslös, studerar eller sjuk under en begränsad tid när dina barn är små så hamnar man enligt Anders Borg i utanförskapet. Borgerlig logik när den är som sämst. För den som vill läsa hela svaret på min fråga så finns det här.
Det fortsätter det att komma in mail om FRA-lagen. Och i veckan så fick jag en inbjudan till ett mingel om just FRA och signalspaning i Almedalen. Det var inte från förespråkarna för lagen utan från motståndarna som skapat www.stoppafralagen.nu
Ett arrangemang som jag kommer att missa eftersom jag inte åker till Gotland i år. Vilket betyder att jag inte kommer att nyttja VIP-kortet från Almega, inbjudan till Rosévinsminglet med Prime eller äta nybakta crepes som Fjärde storstadsregionen ville bjuda på. Hoppas någon som verkligen ville vara där får möjlighet att komma in istället.

För övrigt så hörde jag på radio att Google skulle bli tvungna att lämna ut besöksuppgifter på dem som varit inne på Youtube och kollat in upphovsrättskyddat material. Det måste bli väldigt många uppgifter… Själv undrar jag hur många som har koll på vilket material som ligger där lagligt och vad som är olagligt.

Andra bloggar om politik, FRA Almedalen politikerveckan.

Inga kommentarer: