torsdag, november 27, 2008

Regeringen fegar ur debatter

När P1 här om dagen ville ha en debatt mellan Thomas Östros (s) och någon minister så ville/kunde ingen ställa upp från regeringen trots att fyra ministrar tillfrågades. Mats Odell var tillfrågad precis som Anders Borg, Maud Olofsson och Sven Otto Littorin. Alla tackade dock nej med olika förklaringar så ingen verkar känna särskilt stort ansvar för att försvara sitt lag.

Mats Odell hade inte tid, och enligt regeringens eget kalendarium så befann han sig på möte. Maud Olofsson kunde inte på grund av ett viktigt möte, men enligt regeringens kalendarium hade hon inga engagemang, inga som var tillräckligt viktiga för att ange i kalendern i alla fall. Precis likadant verkar det ha varit för Anders Borg som inte hade tid, men som enligt regeringens kalendarium inte heller hade något engagemang denna dag. Sven Otto Littorin kunde inte komma, han verkar ha ett bra skäl, skulle hämta barn från dagis. Å andra sidan trodde jag nog att Littorin skulle ha angett att han vabbade. Detta utifrån att arbetsmarknadsministern lämnade tisdagskvällens interpellationsdebatt med Sylvia Lindgren (s) med hänvisning till att han hade två sjuka barn hemma.

Nåväl, P1 lät istället Thomas Östros få möjlighet att berätta om socialdemokraternas stimulanspaket som du kan läsa mer om här när Mona Sahlin beskriver hur vi vill möta varselkrisen.

Min partikamrat John Johansson i Örebro tipsar om att borgarna fått igång en fan-club för den så kallade Alliansen. Tanken är väl att ta efter den framgångsrika kampanj som Obama och demokraterna genomförde i USA. För mig är det i alla fall väldigt likt en partikampanj, oavsett vad man skriver om på hemsidan. Personen som leder denna fan-club driver ett konsultföretag som enligt företagets hemsida jobbar på följande sätt:

"Vi hjälper våra kunder att förstå de människor och skeenden som påverkar deras affärer och verksamhet"

"Våra uppdrag skräddarsys utifrån kundens specifika situation och behov. Vi arbetar med kvalitativa och kvantitativa undersökningsmetoder och använder olika tekniker för att levandegöra kunskapen. Baserat på de insikter och lärdomar som undersökningarna ger agerar vi sedan rådgivare i kundernas affärskritiska frågeställningar".

Man får väl gratulera borgarna till rekryteringen av denna Alliansvän som verkar vara efterlängtad av PJ Anders Linder på SvD.

Andra som bloggar om politik, ansvar, debatt, regeringen, Anders Borg, Mats Odell, Maud Olofsson, Sven Otto littorin, Mona Sahlin, Thomas Östros.

1 kommentar:

Bloggerskan sa...

Ungarna har väl tillfrisknat! ;)

Det är ju fullt möjligt att han talade sanning vid både tillfällena men det påminner mig om den där historien om fotbollsspelaren i Italien, tror jag det var, som min man gillar att berätta. Som smet från match för att mormor dött. Vilket ju var giltigt förfall. Tills det visade sig att mormor levde och hade hälsan. Då hävdade han att det visst var farmor som dött. Bara det att hon också tydligen levde...