fredag, december 19, 2008

Dagens lucköppning, 19, julfika med hela länsbänken

Vid årets sista dag i kammaren hade samtliga riksdagsledamöter för Örebro län, dessutom förstärkta med försvarsministern, träffats för att tacka av vår bänkkamrat Sven Gunnar Persson (kd) som nu lämnar riksdagen för att bli rektor på en folkhögskola. Det här är första gången sedan jag kom in i riksdagen som vi 12 är på samma plats sittande vid ett fikabord. Det händer då och då att alla är på plats vid voteringarna också men då är det knappast tid för prat. Så uppslutningen säger en hel del om hur uppskattad Sven Gunnar är även utanför sitt parti.

Det här blev en stund helt fri från partipolitik. Istället fick Sven Gunnars berätta om hans väg till ett annat liv utanför Riksdagen. Några såg riktigt längtansfulla ut när vi veta mer omgivningarna utanför Oskarshamn där han nu kommer att bosätta sig.

Även om vi ser rätt allvarliga ut på bilden, så där som folk så ut på bild från förr i tiden, så var det ändå ett ganska uppsluppet gäng som hann med en kopp kaffe och lite småsnack om vardagen utanför politiken. Det finns en sådan även om arbetsbelastningen de senaste veckorna har legat på en nivå utöver det vanliga.

Som avslutning på denna säsong och som inledning till arbetet i kammaren i januari så lämnade jag in några interpellationer. Och de utvalda i regeringen är: Cristina Husmark-Pehrsson, Mats Odell, Sven Otto Littorin, Nyamko Sabuni & Anders Borg och som nu ska besvara mina interpellationer som du kan läsa här.

Och du, glöm inte att rösta på Årets politiska blogg.

Andra som bloggar om bloggosfären, politik, regeringen.

Inga kommentarer: