torsdag, december 18, 2008

Maud är förutseende...

Eller inte.

Det finns, enligt näringsminister Maud Olofsson, ingen hejd på hur förutseende den borgerliga regeringen har varit. Det upprepar Olofsson gång på gång vid dagens aktuella debatt angående det ökade antalet varsel och konkurser samt läget i fordonsindustrin. Som min partikamrat Tomas Eneroth lugnt påpekade, den mest förutseende i regeringen har varit finansminister Anders Borg. Han ni vet, som hösten 2006 meddelade att den borgerliga regeringens politik skulle få effekt först efter två år. Japp, det ser vi nu när över 500 000 personer har lämnat a-kassan och helt plötsligt står i det närmaste oförsäkrade vid en arbetslöshet som nu ökar. Så varför denna plötsliga överraskelse från samma Anders Borg över effekterna av den försämrade a-kassan. Jag menar, om man nu är så förutseende. Men det var kanske inte detta som Maud Olofsson menade?

Så om nu Maud Olofsson och regeringen verkligen har varit så förutseende, varför tror man att kritiken är så massiv från oppostionen, fackliga företrädare, näringsliv och tom med regeringens egna finansrådgivare Lars Calmfors?

För er som ännu inte bestämt er för vilken blogg som ni tycker borde vinna tävlingen Årets politiska blogg så är det dags att göra ert val nu. Min favorit är Ett hjärta rött. Namnet på bloggen säger allt om innehållet.



Andra som bloggar om politik, regeringen, Årets politiska blogg,

1 kommentar:

Bloggerskan sa...

I vår lilla familj fascineras vi av att Maud Olofsson alltid lyckas vända allting till dess motsats. Eller ignorera kritik och bara köra på som om frågan aldrig ställts. Och kommer undan med det.