tisdag, februari 17, 2009

Saab, Ipred, uran och regeringens handfallenhet

Frågan om Saabs framtid upptar en stor del av det mediala fokuset idag. I tv står näringsminister Maud Olofsson och skyller regeringens handfallenhet på General Motors medan människors oro växer. Och chefen för Västsvenska kontoret i Bryssel säger att det är skandal att inte Sverige söker stödpengar ifrån EU där det finns stödmiljarder att hämta. Allt medan arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin verkar vänta på att bilarbetarna ska bli arbetslösa innan han kanske gör något. Och fortfarande har inte företagen som ansökt om undsättningslån, fått några pengar. Vad gör regeringen egentligen?

Idag tog näringsutskottet beslut om betänkande kring regeringens lagförslag om Ipred. Vi har en sk motivreservation och 5 "vanliga" reservationer. Dn och SvD rapporterar om utskottets ställningstagande. Tyvärr verkar vi socialdemokrater vara ensamma om att vilja ha en upphovsrättskommission. Men kanske finns det några andra ledamöter utanför utskottet, från övriga partier, som kan ställa sig bakom vårt förslag när vi röstar nästa vecka.

Har under kvällen fått rapporter från ett möte med LRF där man varit tydlig med att man inte vill ha någon uranbrytning i Sverige. Undrar om centern och Maud Olofsson har fått information nu när man ska bygga mer kärnkraft i Sverige?Andra bloggar om politik, Saab, upphovsrätt, Ipred, uran, kärnkraft.

1 kommentar:

Anonym sa...

M äger Saab.Ingen svensk regering vill köpa Saab.Att ge Saab pengar från skattebetalarna är detsamma som att ge dem till GM.
Sossarna skulle gjort nåt konstruktivt då Ford o GM tog över Saab och Volvo.Nu är det försent att gnälla.Ingen kommer att köpa otidsenliga bilar i det antal som krävs.Och det gäller även andra biltillverkare.