torsdag, april 02, 2009

En skenande arbetslöshet

Igår kom finansminister Borgs besked om att Sverige går mot en arbetslöshet på 10-12 procent. Hur stort utanförskapet blir med dessa siffror nämnde dock Borg inget om. Förutom alla varsel som kommit de senaste månaderna så pågår det just nu diskussioner ute i kommuner om hur och var man ska spara när skattepengarna inte räcker till. Borg har ju varit tydlig på att regeringen föredrar skattesänkningar framför mer pengar till kommuner och landsting.

I Örebro protesterar nu fackförbundet Kommunal mot de försämringar som den borgerliga kommunledningen planerar att genomföra i äldreomsorgen.
Protesterna gäller både medlemmarnas arbetsvillkor och de äldres rätt till en god omvårdnad.

Jag vet i alla fall vad jag väljer, gärna högre skatt och mer pengar till välfärden än det omvända. För till vilken nytta är det för samhället om välfärdsarbetare blir arbetslösa och tvingas leva på en försämrad a-kassa medan medborgarna inte får den trygghet och vård som man förtjänar?

Men det finns några glädjeämnen också. Igår tog riksdagen det efterlängtade beslutet att införa en könsneutral äktenskapslag. Ett beslut som applåderades både av ledamöter men också av åhörarna på läktarna. Efteråt firades det med champagne & tårta i och utanför riksdag. Alexandra har bloggat mer i ämnet.


Andra bloggar om politik, jobb.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Firar du dagens opinionsmätning också. Sossarna är nu mindre än moderaterna. Grattis, det har ni lyckats med på egen hand.

roberth sa...

HURRA!!