tisdag, september 22, 2009

Regeringen har upptäckt att det saknas kompetens på Rosenbad...

Något som vi i oppositionen anat rätt länge har nu blivit bekräftat av Regeringen och det är i Regeringens förslag (jo, det är ett förslag som Riksdagen sedan processa) till budget kan man läsa följande: "Vidare har regeringen behov av att tillfälligt att stärka och komplettera Regeringskansliets kompetens vad gäller kunskaper om och erfarenheter av fordonsindustrin." Källa: Hösttilläggsbudget för 2009 sid 17-18.

Alla som är förvånade över att Regeringen behöver stärka och komplettera kompetensen när det gäller fordonsindustrin räcker upp handen nu. Ok, nu kan M Olofsson, J Hägglund, F Reinfeldt & A Borg ta ner sina händer. Och ni på IF Metall och Unionen, Saab och Volvo samt Fordonsindustrins underleverantörer kan sluta vänta på samtal från Regeringskansliet. Eftersom beslut om pengar till kompetensutvecklingen ännu inte är beslutad så lär det dröja innan någon hör av sig från Regeringen, eller hur Olofsson & Borg? (båda nickar)

Dessutom så är det värt att notera att Finansdepartementet vill rekrytera en nationalekonom till ekonomiska avdelningens fördelningsanalysenhet. Personen ifråga ska ta fram "kvalificerade beslutsunderlag för sysselsättningspolitiken" och förutsättning för att få tjänsten är att ha "god förmåga att på ett pedagogiskt sätt presentera analyser skriftligen och muntligen".

Eftersom varken Reinfeldt, Borg eller Littorin kan förklara hur en arbetslös person kan få ett nytt jobb bara för att hans/hennes granne får sänkt skatt med 200kr/månaden så har kanske (OBS! kanske OBS!) Moderaterna insett att det krävs en AKTIV jobbpolitik. Eller så är det någon på Finansdepartementet som kanske tror att Regeringen inte förstått tidigare overheadbilder.

För övrigt så beslutade det franska parlamentet att anta den sk Hadopi-lagen. En lag som innebär att man kan stänga av en person från Internet. Undrar hur det är tänkt att fungera i verkligheten? Använder inte fransmännen Internet i arbetslivet och på fritiden?

Bloggtips: Ewaom en missunsam Moderatminister, Peter om de unga väljarnas förkärlek för rödgrönt, Mary om mellanhänder och upphovsrätt, mera Mary om Hadopilagen, Rosemarie som jämför Frankrike med Sovjet, John om att göra en insats för partiet.

Andra bloggar om politik, regeringen, Moderaterna, arbetslöshet, jobb, rödgrön, Socialdemokraterna, Internet, Hadopi, upphovsrätt.

5 kommentarer:

Din vän sa...

Hihi, sent ska syndaren vakna, eller vad det heter. Kanske regeringen inser att den borde flytta på sig nu och släppa in mer kompetenta personer?

Hans Bergström sa...

Jag har länge tyckt att regeringen bör anställa Staffan Westerberg. Han har erfarenhet av att vara "Vilse i pannkakan".

Hans

Björn Sundin sa...

Lysande inlägg! Tyckte att du satte huvudet på spiken tills jag såg Hans Bergströms kommentar och inser att han redan löst problemet med kompetensbristen.

Eva Hillén Ahlström sa...

Ha, ha, ha :)
Tack Eva-Lena, för ett riktigt gott skratt. Likaså till dig Hans.

/Eva

Bloggerskan sa...

Hehehe... Dagens lunchskratt. :)