onsdag, juli 07, 2010

Hoppar en, hoppar två, hoppar tre?

Idag meddelade arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin att han avgår. Orsaken till Littorins avhopp från regeringen är enligt honom den mediala bevakningen som drabbat både honom och hans barn. Det är ganska lätt att känna sympati för Littorin i det här läget. Och det som är intressant är att medierna/journalisterna helt plötsligt också verkar ha förståelse för att en minister tycker att drevet gått för långt. Ingen som följt drevet mot exempelvis Lars Danielsson och Maria Borelius, hur det drabbat deras familjer, har svårt att tro på journalisters krokodiltårar. Så jag har svårt att tro att medierna kommer att agera annorlunda framöver. Vem vill ha politiker som är mer hårdhudade än gamla elefanter?

Nu är det inte bara Littorin som hoppar av ett uppdrag. Idag valde Solveig Ternström att ge sitt stöd till Mona Sahlin och de rödgröna. Och det beslutet kommer samma dag som Centern har sin dag i Almedalen. Ternström anger Centerpartiets svek i kärnkraftsfrågan som anledning till sitt avhopp. Undrar on Maud Olofsson tycker det är lite uppförsbacke just nu?

Frågan är om det kommer ett avhopp till idag? 3 är ett magiskt tal...

Fler bloggar om avhoppen: Martin Moberg, Ulrika Falk, Jinge, Alliansfritt Sverige, Peter Andersson, Kent Persson, Smärtbloggen, Rosen(rasande).

Andra bloggar om politik, val 2010, Almedalen, avhopp, Sven Otto Littorin, Maud Olofsson, Solveig Ternström, medier, Moderaterna, Centerpartiet.

3 kommentarer:

Henrik Vallgren sa...

Nej, Peter och Maria hoppar inte av förrän i maj 2011.

Anonym sa...

Tja... tredje avhoppet är väll att en hel Center avdelning hoppat av.

http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/07/juli-7-2010-c-i-ange-vagrar-stodja-c.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+AlliansfrittSverige+%28Alliansfritt+Sverige%29

Eva-Lena Jansson sa...

@Henrik tänkte nog mer på någon från den borgerliga sidan ;)
@thinkingfurther så där kom då nr 3 :)