lördag, september 18, 2010

Har du inte bestämt dig för hur du ska rösta?

Jag tycker att du ska fundera över vilket samhälle du vill ha. Ska det vara ett samhälle där vi hjälps åt när någon har det svårt? Eller ska vi ha ett 2/3-samhälle där en grupp lämnas utanför med motiveringen att de inte jobbar? För mig handlar det om solidaritet och jämlikhet.

Ska vi bry oss om vilket samhälle och miljö vi lämnar över till våra barn? Eller ska vi fortsätta förbruka utan att fundera över vilka konsekvenser det får i framtiden? Ska vi ha en gemensamt driven sjukvård där vård ges efter behov? Eller ska vården privatiseras och där de med privata försäkringar kan köpa sig en gräddfil?

Jag vet inte om de argumenten räcker för dig. Jag skulle kunna berätta om några av de medborgare jag träffat den senaste veckan. Om Anders som blivit utförsäkrad och som snart sålt allt han äger. Om Margit som inte längre ingår i någon statistik eftersom hon inte har rätt till a-kassa, inte får sjukpenning trots att hon är sjuk och nu lever på sin mans lön. Om Anita som blivit arbetslös, har en låg a-kassa och som får höra att hon är tärande och "lever på bidrag" trots att hon betalt in till en arbetslöshetsförsäkring i över 30 års tid. Att gå och rösta blankt, är som att säga att de här personerna inte finns, att du inte bryr dig om hur de får det framöver. Du har ett val, jag inser att du inte tycker det är särskilt lätt. Kan dock lova dig att det finns de som önskar att de var i din situation.
Själv har jag redan röstat på Socialdemokraterna, gör det du också.

För dig som undrar vad som händer om man går ut och berättar i media hur den borgerliga politiken drabbar sjuka, läs Emelies svar till de som kritiserat hennes berättelse. En bloggberättelse som nu blivit världsnyhet.

Till sist. I dag såg det ut så här i Göteborg. Väljarnas intresse för de rödgröna ökar och valet kommer att bli jämt, mycket jämnare än vad opinionsinstituten tidigare trott, idag kom första brasklappen. Ända in i kaklet betyder att inget är avgjort förrän klockan slagit 20.00 i morgon.

Andra bloggar om politik, val 2010, Sahlin, Socialdemokraterna, Reinfeldt, Moderaterna, bloggare, sjukförsäkring, solidaritet, välfärd, jobb.

4 kommentarer:

Frisinnad demokrat sa...

Gud så skönt det känns idag. Som att luften är lite lättare att andas när hotet om Mona är undanröjt för ytterligare fyra år.

Smolk i glädjebägaren dock att både rasisterna och kommunisterna kom in i riksdagen. Det var riktigt tråkigt att dessa två extremistiska missnöjespartier kom in. Det sänder signaler om att de sex demokratiska partierna i Sveriges riksdag måste jobba med demokrati- och frihetsfrågor och aldrig någonsin samarbeta med något av dessa två i någon fråga. Packen ska ut 2014!

Anonym sa...

Grattis till 30,9% och största parti! Hur fasen gick det till? Sverige är i chock.

Det kunde man verkligen inte tro under valspruten att ett parti vars enda väljargrupper är 1) traditionsväljare 2) kommunalanställda kvinnor, 3) kulturtanter i batikkjol, 4) förortsbor på bidrag och 5) åldringar i orter som slutar på -fors

jag säger som Baylan: "Vår bästa valrörelse någonsin. Fantastiskt bra jobbat!"

Nu ser vi fram mot 2014. Mot 25%! Jippie!

Anonym sa...

Hur blir det nu Eva-Lena, riksdagen eller tillbaka till Posten?

Unknown sa...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-saknar-folk-i-52-kommuner_5380477.svd

SD-kandidater vågar inte fullfölja. Vänsterterrorismen hotar demokratin!