måndag, oktober 02, 2006

Upprop i riksdagen idag

och jag fick delta i min första omröstning, en sluten sådan, i valet av talman. En lång procedur med valsedlar i kuvert som avlämnades efter upprop i valkretsordning, 347 personer deltog. Valkuverten öppnades sedan, ett i taget, och lästes upp vilket tog ganska lång tid. Alla rutinerade riksdagsledamöter lovade oss nya att så här "roligt" hade man inte varje dag. Efter en omräkning, som tack och lov gjordes för hand, blev resultatet att Per Westerberg (m) valdes med 177 röster till ny talman efter Björn von Sydow (s) som fick 169 röster, en person röstade blankt.

Läste lokala nyheter på webben under eftermiddagen. Efter valet har även de politiska bloggarna "försvunnit" genom att flyttas till åsiktssidan/valet2006. Tror dock inte att det beror på att flera av politikerna har slutat blogga. några fortsätter att skriva och jag läste att Fredrik Persson (mp) skriver om sin syn på det politiska samarbetet i Örebro kommun. Frågan är vad han tycker om fortsatta etableringar av handels- och logistikföretag i Örebro och om Inger Högström-Westerling (m) har samma syn på tillväxt som miljöpartiet?

För övrigt så vill jag gärna att få in synpunkter och frågor från invånarna i Örebro län. Kom igen och påverka en folkvald, besluten blir bättre om fler är med!

Inga kommentarer: