söndag, mars 22, 2009

Jobbkrisen och regeringen Reinfeldts tystnad

I morgon måndag kl 10.45 presenterar Arbetsförmedlingen sin senaste statistik över antalet varsel i mars. Samtidigt kan man redan nu se att antalet arbetslösa i hela landet har ökat med drygt 61000 personer från februari 2008 till februari 2009. Det är ungefär lika många människor som det bor i till exempel Mölndal eller statsminister Reinfeldts hemkommun Täby. Så många har alltså blivit arbetslösa på bara ett år. Vad skriver då det största regeringspartiet om den allt större jobbkrisen på sin hemsida? Det borde ju ligga som en förstasidesnyhet att man vill göra något åt jobbkrisen men inte. Vilket är nog så talande.

En kommun som drabbats hårt av varsel senaste tiden är Hallsberg. Markus Birro skriver i Expressen om sitt möte med personer i Hallsberg som på olika sätt påverkas av varsel och vänner som blivit arbetslösa.

För övrigt så kan jag inte undanhålla förra veckans bild från riksdagen. Hillevi Engström (m) och Berit Högman(s), ordförande respektive vice ordförande i Arbetsmarknadsutskottet sitter och läser på inför möten med internationella gäster. OBS! Bilden är inte arrangerad. OBS!Andra som bloggar om politik, regeringen, jobbkris, arbetslöshet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken otroligt cool bild!

Bloggerskan sa...

Grym bild! Där kan man lära sig mycket!

Joel sa...

Är din blog något annat än smutskastning mot sittande regering?
Det är sånna som du som gör politiken värdelös och ointresant för ungdommar. Shape up.