onsdag, oktober 21, 2009

Politik pågår

Idag rapporterar Aftonbladet om Socialdemokraternas nya politik. En ny politik som andas pragmatisk Socialdemokrati, där människor sätts i centrum. Jag är ganska säker på att det kommer att pågå en debatt i media huruvida förnyelse av Socialdemokrati innebär att man tar ett steg åt höger. Men jag håller med Arbeiderpartiets förre partisekreterare Martin Kollberg som deltog på riksdagsgruppens möte och pekade på att förnyelse av Socialdemokratisk politik är att gå till vänster. Jobbkongressens debatter, information om förslag från partistyrelsen hittar du på Jobbkongressens hemsida.

Och på tal om Aftonbladet, debatten om Sverigedemokraterna har visat att deras möjlighet att få mediautrymme utgår från att man släpper fram en debattartikel med faktafel och grova anklagelser mot en grupp människor. Och sedan ska alla förfasa sig över innehållet samtidigt som en chefredaktör ska försöka förklara varför han släpper fram den typen av skräp. En som vägrar låta sig förblindas av nya kostymer och slingrande retorik är Ann-Charlotte Marteus som i ledarkrönika undrar hur någon kan vara förvånad över att Sd är ett rasistiskt parti. Att även Danske Folkepartiet i Danmark och Fremskrittspartiet i Norge är precis lika rasistiska verkar inte heller undgå någon i Sverige men uppenbarligen har man blivit van vid dessa partier i våra grannländer. Jag hoppas att vi i Sverige aldrig någonsin vänjer oss vid att det finns partier som

För övrigt så hade jag en debatt igår med socialminister Göran Hägglund angående hemlighetsmakeriet kring Apoteket. Jag ställde frågor om han vet vilka restriktioner som Apoteket Omstrukturering AB har ställt upp i ägarinstruktioner till Apoteket AB. Jag frågade om Göran Hägglund var förhindrad att berätta om dessa ägarinstruktioner? Känner han inte till dem? Finns det någon som kan granska ägarinstruktionerna? Om Riksrevisionen mot all förmodan skulle vilja granska affären – kan de då ta del av ägarinstruktionerna för att kunna se om allting har gått rätt till?
Och vilken är anledningen till att vi i riksdagen förvägras att se instruktionerna till Apoteket AB?
Vid mina samtliga tre inlägg ställde jag samma frågor och först i sitt avslutande inlägg, när jag inte hade någon replik kvar, kom följande "svar" från Hägglund:
När det gäller dokumentationen omkring den process som vi nu är igenom kommer naturligtvis riksdagen tids nog att få den. Just nu befinner vi oss i ett känsligt läge med en budgivning. Allting kommer naturligtvis att redovisas sedermera.

Jag är inte nöjd med det här "svaret" och kommer att ställa nya frågor till Göran Hägglund. Tids nog kommer att han upptäcka att jag inte nöjer med halvsanningar och undanglidande manövrar.

Andra som bloggar om politik, Socialdemokraterna, Jobbkongressen, Sverigedemokraterna, Apoteket.

1 kommentar:

Mike sa...

Vette fan om man kan kalla deras argument politik.

Låter mer som hathetsning.